IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
Живот
17:59 | 13 октомври 2014
Обновен: 11:33 | 18 април 2024

Създадоха възглавница за спане в движение

Създадоха възглавница за спане в движение

По материала работи: Юлиян Атанасов
Създадоха възглавница за спане в движение


Дали това е края на традиционните П-образни възглавници за път? Учени създадоха революционна нова възглавница за спане в движение, предаде БГНЕС. Всеки е изпитвал болката във врата след дрямка в самолет, влак, кола или на друго място. За това д-р Рави Шамейнгър е измислил нещо много по-полезно, когато искаме да поспим, а сме далеч от удобното легло. Отговорът е "Дрямка навсякъде" ("Nap Anywhere") с форма на диск, която се поставя от страни между врата и рамото и главата може просто да се отпусне на една страна.
Възглавницата е достатъчно малка, за да се побере в чанта за лаптоп или дамска чанта. Тя е изключително полезна и ще намали болката във врата при неудобни пътувания, тъй като позволява на мускулите да се отпуснат. Според учените тя ще бъде предпочитаната не само за път, но и от родители, които всяка вечер приспиват децата си или майки-кърмачки.
Цената на възглавницата е 59 долара и се предлага в различни цветове.

Коментари

Новини Варна