IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Живот
10:28 | 14 октомври 2014
Обновен: 10:29 | 18 април 2024

Ози Озбърн с наградата "Глобална икона" на MTV

Ози Озбърн с наградата "Глобална икона" на MTV

По материала работи: Златина Добрева
Ози Озбърн с наградата "Глобална икона" на MTV

Рокаджията Ози Озбърн ще получи наградата "Глобална икона" на церемонията по раздаването на Европейските музикални награди на MTV в Глазгоу.
Култовият музикант получава признанието заради 120-те милиона копия на албумите си, които продаде в дългата си кариера, и забележителното му творчество, започнало още през 60-те години на миналия век с "Блек сабат".
"Влиянието на Ози върху музикалната и поп културата беше огромно", заяви Брус Гилмър от компанията Viacom. "Повече от четири десетилетия той забавляваше, влияеше, вдъхновяваше и понякога шокираше многобройните си твърди почитатели по света. Щастливи сме и за нас е чест да обявим, че тазгодишната "Глобална икона" на MTV ще бъде Ози Озбърн", допълни той.
Церемонията, която ще бъде водена от Ники Минаж, ще включва изпълнения на Ед Шиърън и Ариана Гранде, посочва БГНЕС. Тя ще се състои в Глазгоу на 9 ноември.

Коментари

Новини Варна