IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Живот
10:30 | 17 октомври 2014
Обновен: 07:03 | 15 април 2024

Депресията причинява физическа болка

Депресията причинява физическа болка

По материала работи: Златина Добрева
Депресията причинява физическа болка

Депресията е ментално заболяване, но то може да засегне не само ума, а и тялото. Така например проблемите със съня може да се дължат на депресия. Затрудненото заспиване или честите събуждания са типичен симптом. Някои засегнати обаче може да спят повече от обичайното.
Болката в гърдите може да бъде знак за проблеми, свързани с белите дробове, сърцето, стомаха. Но понякога може да бъде симптом и на депресия. Освен това, има и връзка между състоянието и сърдечните заболявания.
Депресията може да повиши риска от сърдечно заболяване. От друга страна, хората, които са преживели сърдечни пристъпи, са по-склонни да страдат от депресия.
Ако чувствате умора и ви липсва енергия, дори и да спите и си почивате, това може да означава, че сте депресирани. Умората и депресията могат да се „подхранват“ взаимно“.
Според мащабно проучване хората, които страдат от депресия, са четири пъти по-склонни да развият необяснима умора, а за страдащите от умора е близо три пъти по-вероятно да се депресират.
Болките в мускулите и ставите също се свързват с менталното състояние. Ако страдате от продължителна болка, това може да доведе до депресия. Самото състояние може да доведе до болка, тъй като двете споделят химически съобщения в мозъка.
Хората, страдащи от депресия, са три пъти по-склони да страдат от продължителна болка, пише dnes.bg.

Коментари

Новини Варна