IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Живот
16:33 | 17 октомври 2014
Обновен: 22:49 | 28 април 2024

Боно от U2 разкри защо винаги носи очила

Боно от U2 разкри защо винаги носи очила

По материала работи: Слав Велев
Боно от U2 разкри защо винаги носи очила

Фронтменът на U2, Боно, разкри, че винаги носи тъмни очила, защото страда от глаукома, съобщи Telegraph UK, цитиран от ФБР.bg.

Звездата заяви, че страда от заболяването на натрупване на налягане в очната ябълка, което може да увреди зрителния нерв и води до слепота, ако не се лекува, от около две десетилетия.

Мнозина мислят, че слънчевите очила, които изпълнителят носи - дори на закрито – са един вид превземка, но той обясни, че те му помагат със зрителния проблем.

Глаукомата може да направи очите по-чувствителни към светлината, което кара страдащите да използват тъмни очила, за да се справят с това затруднение.

На въпроса дали някога маха очилата си, Боно отговори: "Искам да обясня на хората, че имам глаукома от 20 години. Лекувам се и ще се оправя."

Ирландската банда участва в шоуто на Грахам Нортън за BBC One, за да представи новия си албум Songs Of Innocence, който бе пуснат на пазара тази седмица, а преди това се появи и в iTunes - спорен ход, който разочарова някои хора, които не са искали автоматично да го добавят към своите музикални библиотеки.

Говорейки за фурорът, предизвикан от албума, Боно каза на Нортън: "Искахме да направим нещо свежо, но изглежда някои хора не вярват в Дядо Коледа. Всички тези хора, които не се интересуваха от U2, сега са ядосани на U2. Що се отнася до нас, ние смятаме, че това е подобрение."

Албумът се очаква да влезе в топ пет този уикенд, но ще бъде първият албум на групата след Achtung Baby от 1991 г., който няма да дебютира под номер едно в класацията на Обединеното кралство.

Боно също се изказа по въпроса с iTunes във Фейсбук, като отговори на запитвания от сорта на: "Може ли да не качвате автоматично албума в плейлистите на хората, това е доста грубо." Певецът се извини на публиката и се оправда с "дълбокия страх, че тези песни, в които ние сме вложили целия си живот през последните няколко години, няма да бъдат чути".

Коментари

Новини Варна