Агнешко руло

Време на приготвяне: 2 часа

Агнешко руло

Продукти:

1,5 кг агнешки бут, обезкостен

3 суп. лъж. олио

За плънката:

2-3 суп. лъж. масло

1 глава лук (средно голяма и нарязана на ситно)

90 г галета

2-3 суп. лъж. орехи нарязани на ситно

1 суп. лъж. пресен магданоз на ситно

1 суп. лъж. пресен босилек на ситно (може и сух)

сол, кора от 1 лимон (настъргана)

1 яйце

Приготвяне:

Пълнежът се прави по следния начин: Стопява се маслото и се запържва лукът, добавят се орехите и галетата и подправките, кората от лимона, част от разбитото яйце накрая, до получаване на гъста смес. Месото се разстила на тънко, отгоре се слага плънката и се завива на руло. Завързва се с канап по дължината, за да не се развива по време на печенето. Слага се в намаслена и сгорещена тава и се запържва за няколко минути от всички страни . Печем на 200 градуса около 1 час. По желание се прави сос от запържен лук в олио с доматено пюре и бульон. Да ви е сладко.

 

az-jenata.bg

Четете още: Трапезата за Гергьовден ще ни излезе поне 80 лв.

Коментари

Живот
Водещи новини
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата