Козуначен сладкиш с ром

Да ви е сладко!

Козуначен сладкиш с ром

Продукти:

1 стар козунак

6 яйца

500 мл прясно мляко

1/2 ч.ч. захар

1 ванилия

няколко капки ром

Приготвяне:

Нарежете козунака на филийки или кубчета. Разбийте яйцата заедно със захарта, млякото, ванилията и рома. Намаслете тавичка за печене и подредете козунака, след което го полейте с яйчената смес. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30 минути. Преди да сервирате оставете да се охлади добре.

 

az-jenata.bg

 

Четете още: Първото боядисано яйце е червено!

Новини

Коментари

Живот
Водещи новини
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата