Солени мекици със сирене

Време на приготвяне: 60 минути Порции: 10

Солени мекици със сирене

Продукти:

500 г брашно

2 яйца

200 г сирене

½ кубче мая

200 мл вода

½ чаша кисело мляко

1 щипка сол

1 чаша олио

Приготвяне:

Разтворете маята във вода и малко брашно. Разбъркайте и я оставете да шупне. Към нея добавете киселото мляко и яйцата. След като разбъркате добавете и останалото брашно и отново разбъркайте добре с лъжица. Ще се получи меко и разтегливо тесто. Междувременно натрошете сиренето или го настържете (по-добре е да е натрошено).Откъснете едри късове от тестото и с помощта на ръцете си ги смесвайте с малко от сиренето, така че да не се смачка съвсем в тестото. След това оформете с ръце мекица и пържете в сгорещеното олио в дълбок съд на средна температура. Направете това с всички мекици. Сервирайте мекиците предварително отцедени върху кухненска хартия.

 

az-jenata.bg

Четете още: Хитрини при месене на козунак

Новини

Коментари

Живот
Водещи новини
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата