Агнешко със спанак

Време на приготвяне: 120 минути Порции: 3

Агнешко със спанак

Продукти:

1 кг агнешко месо

олио

3 глави лук или 5-6 връзки пресен

3 скилидки чесън

2 с.л. доматено пюре

3 домата

сол, черен пипер

1 ч.л. червен пипер

1/2 кг спанак

Приготвяне:

Месото се измива и нарязва на малки парчета. В добре сгорещена мазнина се запържва до златисто от всички страни. След това се изважда от мазнината и в нея се задушават нарязаните лук и чесън. Прибавете към тях доматеното пюре, нарязаните домати, червения и черния пипер. След това месото се връща в соса и се готви на тих огън. Може да добавите малко вода или месен бульон.

 

Когато агнешкото е готово прибавете нарязания спанак. Ако е необходимо сгъстете с малко брашно. Когато спанакът е готов може да сервирате. По желание към всяка порция се прибавя малко кисело мляко.

 

az-jenata.bg

Четете още: Няколко начина да бъдете по-щастливи във връзка

 

Коментари

Живот
Водещи новини
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата