IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Живот
19:36 | 22 октомври 2014
Обновен: 17:27 | 20 април 2024

Над 150 флористи редиха цветя на форум във Варна (СНИМКИ)

Те участваха в демонстрация на коледна украса, заедно със свои колеги от Холандия

По материала работи: Ставри Таргов
Над 150 флористи редиха цветя на форум във Варна (СНИМКИ)

Над 150 български флористи се събраха във Варна. Те участваха в демонстрация на коледна украса, заедно със свои колеги от Холандия.
У нас няма професия флорист, което е една от причините пазарът да не е добре развит. Това стана ясно по време на срещата.
„Ние се борим това да бъде признато като професия, тъй като в момента ние сме продовач-консултанти. Професия флорист в България няма. Искаме това да бъде признато като професия и от там насетне да се развива“, коментира Ивайло Иванов – съучредител на Асоциация на флористите в България.
Да си производител на цветя се оказва трудно у нас. Това сподели с екипа ни Ваклин Ташев, който работи само за нашия пазар.  
„Трудно е, иска се упоритост, много работа и да се стремим към нещо повече“, коментира той.
Холандия и Белгия са държавите с най-развита флористика. Затова българските цветари бяха поканили холандски колега, който демонстрира свои умения в украсата с цветя. Попитахме го кое прави цветята красиви.
„Сигурен съм, че ако се вглеждаме в цветята, ще открием красотата на природата. Това, което се опитвам да направя в моите аранжировки, е да покажа цветето такова, каквото е. Защото то само по себе си е достатъчно красиво“, заяви Йоханес Хюсман.
Десислава Димитрова

Снимки Пламен Гутинов

Коментари

Robertplasy ( преди 9 месеца )
Прогон сайта лиц.Заказать прогон Хрумером и ГСА по Траст базам с гарантией. Беру за основу для продвижения Ваши ключевые слова и текст. Заказать Прогон Хрумером и ГСА можно в телеграмм логин @pokras777 здесь наша группа в телеграмм https://***/+EYh48YzqWf00OTYy или в скайпе pokras7777 или по почте bikon777***yandex.ru
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна