IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
ТВ-видео
13:06 | 5 януари 2017
Обновен: 02:02 | 3 май 2024

Гледайте историческата драма „Чудният Бокачо“ по ТВ „Черно море“

6 януари, петък от 21:00 часа

По материала работи: Пламен Янков
Гледайте историческата драма „Чудният Бокачо“ по ТВ „Черно море“

Гледайте „Чудният Бокачо“ по ТВ „Черно море“ в петък (06.01.2017) 21:00 часа.

 

“Чудният Бокачо“- историческа драма, Италия, с участието на Лело Арена, Паола Кортелези, Каролина Кресчентини

 

Вдъхновени от „Декамерон“ на Джовани Бокачо, ветераните Паоло и Виторио Тавиани създават филмовата адаптация „Чудният Бокачо“,  фокусирайки се върху 5 от 100 истории от класическия италиански шедьовър, където показват силата на младостта, любовта и поезията.


Историите са изложени на фона на 14-ти век, във Флоренция, когато върлува чума. Три момчета и седем момичета от богати семейства, бягат от града преследвани от черната смърт. Те намират подслон в голяма провинциална вила, където прекарват времето си,  разказвайки си истории за любовта и съдбата. На всеки десет истории, разказани в един ден, групата на момчетата избират крал или кралица на деня, и той трябва да измисля истории на различни теми. Основният аспект на всички истории пада върху любовта, която ще им помогне да се справят с несигурността в трудната им възраст. 


„Чудният Бокачо“ е поетична почит към историите, които са възникнали в един от най-мрачните периоди в историята на Италия. Зашеметяващо заснет в няколко замъка, кули и средновековни руини в Тоскана и Лацио, филмът на братя Тавиани е истински цветен празник за очите с визуално пищен стил и красиви панорамни гледки.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна