IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Новини Варна
14:18 | 18 януари 2016
Обновен: 19:51 | 25 май 2024

Да се разследва Делян Пеевски за кадруването в съдебната система искат от ДСБ

Разследванията трябва да бъдат възложени на публично известни прокурори, които да се отчитат пред обществото, смята лидерът на ДСБ Радан Кънев.

По материала работи: Пламен Янков
Да се разследва Делян Пеевски  за кадруването в съдебната система искат от ДСБ

Разследване на ролята на Делян Пеевски в кадровата политика на съдебната система, както и на търга за магистрала „Хемус“. За това настояват от Дeмократи за силна България, каза пред медии във Варна лидерът на партията Радан Кънев. Разследванията трябва да бъдат възложени на публично известни прокурори, които да се отчитат пред обществото, смята Кънев.


Проектът за автомагистрала „Хемус“ е под заплаха според лидера на „Демократи за силна България“ Радан Кънев. По думите му обществената поръчка е непрозрачна, а победителите са анонимни офшорки, зад които стоят интереси на най-големите олигарси в страната. Отговорността за поръчката е на агенция „Пътна инфраструктура, каза Кънев.


"Смятам, че липсата на прозрачност около нея и достигнатия краен резултат е едно от многото основания да бъде поискана оставката на ръководството на агенция пътна инфраструктура, но очаквам да чуем и позициите на високите нива на изпълнителната власт", каза Радан Кънев
Радан Кънев коментира и твърденията на съдия Румяна Ченалова, че депутатът от ДПС Делян Пеевски има кадрова роля в съдебната система. Според Кънев главният прокурор Сотир Цацаров трябва да постанови разследване във връзка с това твърдение и търга около магистрала „Хемус“.


Ако няма разследвания, ще се затвърди мнението, че главният прокурор е елемент от тенденцията за зависимост на властта от кръгове около ДПС, смята Кънев. Лидерът на ДСБ заяви, че новият десен проект ще засили позициите на партията. Според него без ДСБ не може да се управлява България. Партията няма да подкрепи вот на недоверие към кабинета, ако е за здравеопазването. Вътрешна сигурност обаче е интересна тема, каза Кънев.

 

Александър Йорданов, ТВ "Черно море"

Коментари

Новини Варна