IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Новини Варна
12:08 | 2 септември 2015
Обновен: 17:16 | 10 април 2024

Софийски фирми в битка за варненския боклук

Повечето са прясно регистрирани дружества

По материала работи: Слав Велев
Софийски фирми в битка за варненския боклук

Пет от общо осемте фирми, подали оферти за участие в обществената поръчка за сметосъбирането и сметоизвозването във Варна са софийски. Това става ясно от протокола на комисията, прегледала документите на кандидатите. Сред тях има дружества, които в момента са ангажирани с чистотата в най-големите столични райони: "Люлин", "Младост", "Витоша", "Триадица" и "Овча купел". 

 

Някой от фирмите са прясно регистрирани дружества по закона за задълженията и договорите (ДЗЗД), които обединяват 2 или повече фирми и не са отразени в търговския регистър.


Сред участниците са и две от фирмите, които и досега бяха ангажирани с поддържането на чистотата във варненските райони "Приморски" и "Владиславово".

 

Припомняме, че договорите с новите изпълнители ще бъдат сключени за срок от пет годи. Общата стойност на поръчката е 61,3 млн. лв., като най-значителна част от тях са предвидени за поддръжката на най-големия варненски район - "Приморски".

 

Черно море

Коментари

Новини Варна