Варна 14°
fallback
Новини Варна
16:18 | 15 юни 2019
Обновен: 04:06 | 30 април 2024

Приключи цялостният ремонт на улица „Цар Симеон I” във Варна (СНИМКИ)

Обособени са нови пешеходни зони

По материала работи: Слав Велев

Приключи цялостният ремонт на улица "Цар Симеон I" във Варна. Той беше извършен по проект на Оперативна програма „Региони в растеж“ и е част от продължението на инициативата за изграждането на пешеходния ринг на града. Оглед на ремонта направи заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова. Целта на местната администрация е по-доброто свързване на пешеходния ринг с морската градина.

 

„Говорим и за ремонта, който се случва на  улица „Михаил Колони“ и Шишковата градинка. От друга страна пристанищната зона, която продължаваме да социализираме, убеден съм че тя ще се превърне в част от градската среда, с преместването на пристанищните мощности на  Варна Запад.

 

Подходът в централната градска част ще е пешеходците да имат предимство пред автомобилите, коментира още кметът Иван Портних.

 

По време на ремонта на улица "Цар Симеон I"  беше открита ценна находка, югозападната порта на античния Одесос.

 

В съвсем кратки срокове, прилежащата градинка ще бъде социализирана, тоест и гостите и ние варненци да имаме достъп до тези забележителности, каза още кметът Иван Портних. Той припомни, че в непосредствена близост се намират и Музеят на възраждането и Етнографският музей, както и Базиликата, а новооткритата ценна находка обогатява културно-историческия маршрут. Това беше идеята на пешеходния ринг - да дава лесен достъп до тези обектите, музеите, галериите“, каза още кметът.

 

На улица „Цар Симеон I“ са подменени настилките и съществуващите тротоари с нови, а тези в зоната на кръстовищата и пешеходните пътеки са с рампи за достъпност и са поставени ивици от тактилни плочи. Изградена е нова велоалея. Подменена е осветителната инсталация по трасето и са монтирани нови стълбове за осветяване на уличната част. Частично е реконструирана и ремонтирана съществуващата ВиК инфраструктура.

 

Александър Йорданов

 

Снимки:Live.Varma.bg

 

 

 

 

 

Автор на статията:
Слав Велев
0 коментара
fallback
fallback