IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Новини Варна
15:50 | 2 октомври 2015
Обновен: 01:46 | 1 май 2024

Дружеството на архитектите във Варна празнува 50 години на 5 октомври

Архитектурен салон и две изложби в Дома на архитекта

По материала работи: Юлиян Атанасов
Дружеството на архитектите във Варна празнува 50 години на 5 октомври

Своята 50-годишнина ще отбележи Дружеството на архитектите във Варна точно на Световния ден на архитектурата, 5 октомври. Варненските архитеки се обединяват в дружество на 24.05.1965 г., годината, когато е основан и Съюзът на архитектите в България. Дружеството на архитектите във Варна, с председател арх. Димитър Стефанов, съвместно с Камарата на архитектите в града, ще отбележи подобаващо празника в Дома на архитекта от 18.00 часа. Приветствени слова ще поднесат гости на дружеството, ще бъдат връчени грамоти на изявени варненски архитекти. В рамките на годишния Архитектурен салон ще бъде открита голяма ретроспективна изложба под наслов „Архитектурата вчера, днес, утре”. С интерес се очаква и фотоизложбата от конкурса „Архитектурните символи на град Варна”.

Съпътстващите прояви по повод 50-годишнината на Дружеството на архитектите във Варна включват oще лекция на доц. инж. Хенк Ян Ферхаген от Холандия на тема „Плаващи структури – опит от Нидерландия”, сесия на архитектурния проект „СЕХУД” по програма „Темпус” и презентация на системи за реновиране и саниране от ROEFIX.

Коментари

Новини Варна