IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Новини Варна
11:37 | 15 май 2017
Обновен: 03:09 | 18 април 2024

Обучават младежи от Варна как да подготвят документи за кандидатстване за работа

Провеждат се групови тренинги, обучителни занятия, беседи, срещи, практически занятия

По материала работи: Пламен Янков
Обучават младежи от Варна как да подготвят документи за кандидатстване за работа

Експерти обучават възпитаниците на Дома за деца, лишени от родителски грижи „Княгиня Надежда“ във Варна да пишат CV. Това са специалистите Камен Аполонов - експерт трафик на хора и рисково поведение и психологът Севда Илиева - специалист по дейности, насочени към подкрепа и подпомагане на децата, лицата и семействата  в неравностойно социално положение в средата, в която живеят. Те обучават децата на знания относно рисковете на заобикалящата среда, да се научат да изготвят Заявление за работа, Мотивационно писмо и да се представят на интервю за работа. 


Групови тренинги, обучителни занятия, беседи, срещи, практически занятия ще се провеждат до 31 октомври 2017 година. 


Първата среща бе с опознавателен характер. Децата разказаха за своите мечти, за това, какво искат от живота и как ще го постигнат. Едно от момичетата мечтае да бъде барабанист, друго – зъболекар, две от момчетата искат да бъдат футболисти, но са реалисти и осъзнават, че това ще им бъде трудно. Едното от тях учи за електротехник и смята да се реализира в тази сфера.

 

Коментари

Новини Варна