IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
16:34 | 13 юни 2017
Обновен: 17:09 | 30 април 2024

Студенти представиха новаторски визии за изграждането на пешеходен надлез в район „Владислав Варненчик“

По материала работи: Пламен Янков
Студенти представиха новаторски визии за изграждането на пешеходен надлез в район „Владислав Варненчик“

Работна среща на студентски екип с кмета на район „Владислав Варненчик“ г-н Николай Костадинов се проведе в края на месец май 2017 г. Срещата е част от работата на Студентската лаборатория „Варна – град за хората“. Студентите от специалност „Архитектура“ и „Строителство на сгради и съоръжения“ представиха визии за пешеходен надлез на бул. „Трети март“.

 

Проект на Денис Наумов, студент IV курс

 

 

 

Проект на Кристиян Янъков, студент IV курс

 

 

 

 

Проект на Евгени Шарков, студент IV курс

 

 

В работна атмосфера бяха обсъдени параметрите на бъдещото съоръжение, което има за цел да улесни безопасното преминаване на пешеходци през един от най-оживените  булеварди в града – „Трети март“.

 

На място беше направен обстоен оглед от екипа студенти и преподаватели за запознаване с реалните условия. 

 

В района има висока интензивност на движение на пешеходци, не само заради преминаващите линии на градския транспорт, но и поради наличието на училища, детски градини, хипермаркети, заведения за хранене, различни търговски обекти и паркова среда. Ето защо изграждането на подобно съоръжение би била от изключителна полза с оглед безопасността на гражданите и създаването на достъпна градска среда. 

Коментари

Новини Варна