IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Новини Варна
09:07 | 22 октомври 2014
Обновен: 14:33 | 7 май 2024

Във "Владиславово" спряха концесиите на парка и стадиона

Няма да има и нов паркинг в района на ул. „Д-р Анастасия Железкова“

По материала работи: Златина Добрева
Във "Владиславово" спряха концесиите на парка и стадиона

Процедурите за предоставяне на концесия за изграждането на парк и стадион във "Владиславово" да бъдат прекратени. Това решиха членовете на комисията по собственост и стопанство към местния парламент във Варна.
Причината за тази мярка е липсата на кандидати за реализиране на проектите. Според Закона за концесиите процедурата се спира с решение на концедента, когато не са подадени оферти или допуснат участник, става ясно от докладната на местната администрация до Общинския съвет.
Процедурата за предоставяне на концесия за изграждането на стадиона е открита през 2008-а, а за парка - през 2010 г.
28 043 кв. м пространство във “Владиславово” трябваше да бъдат преобразени в парк. Според предварителния план в северната част трябва да се изгради увеселителна част и сладкарница, в централната част - сцена, съблекални за артисти, заведения, площадка и градина, а в южната - три спортни игрища. Срокът на концесията трябваше да е 30 години.
Стадионът във “Владиславово”, както и обслужващата го инфраструктура също бяха пуснати на концесия. Там трябваше да се инвестират общо 10,5 млн. лв.
По време на вчерашното заседание бе прекратена и процедурата за концесия за изграждане на етажен паркинг в района на ул. „Д-р Анастасия Железкова“. Причината отново бе липсата на какъвто и да е бил инвестиционен интерес.
Амбициите на местната власт за реализирането на трите важни обекта на градската среда обаче остават. Терените за парка и стадиона във “Владиславово” са предоставени безвъзмездно за стопанисване от кмета на района. Сега в негови ръце е прехвърлена възможността да намери решение за реализацията на двата проекта чрез средства от европрограми.
Михаил Любомиров

Коментари

Новини Варна