IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Новини Варна
13:44 | 24 октомври 2014
Обновен: 10:41 | 16 април 2024

11 общинари събират 100 милиона лева за година

Общинските съветници решиха числеността на дирекция „Местни данъци“ да се увеличи с 6 души

По материала работи: Златина Добрева
11 общинари събират 100 милиона лева за година

Едва 11 служители в данъчната дирекция към община Варна събират близо 100 милиона лева приходи от налози. Това стана ясно по време на днешното заседание на Постоянната комисия „Финанси и бюджет“.
Цифрата съобщи директорът на дирекцията Красимир Колев. Трябват ни още хора, тъй като искаме да събираме и просрочените задължения. До април тази година те бяха в размер на 60 милиона лева. Към днешна дата успяхме да ги намалим до 46 милиона лева, каза Колев. Той се оплака, че въпросните 11 човека в момента имат и други функции, което ги натоварва.
Възможно ли е с вътрешна трансформация да се осигурят допълнително служители за дирекцията, попита съветникът Пламен Начков. Той поиска и цифров анализ, който да удостовери, че в действителност дирекцията има нужда от още служители.
В крайна сметка общинските съветници решиха числеността на дирекция „Местни данъци“ да се увеличи с 6 души. Единият от тях ще бъде юрисконсулт.
С тази мярка, местните парламентаристи се надяват да се повиши събираемостта на данъците и таксите.
Деян Балев

Коментари

Новини Варна