IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Новини Варна
10:52 | 27 октомври 2014
Обновен: 15:58 | 16 април 2024

Ще снимат координатите на рехабилитираните пътни участъци във Варна с GPS устройство

Общинската администрация във Варна ще заснема координатите на рехабилитираните пътни участъци с GPS устройство. За това информират комисията по архитектура към местния парламент от Общинското предприятие „Инвестиционна политика”.

По материала работи: manager
Ще снимат координатите на рехабилитираните пътни участъци във Варна с GPS устройство

Общинската администрация във Варна ще снима координатите на рехабилитираните пътни участъци с GPS устройство. Това съобщават от комисията по архитектура към местния парламент от Общинското предприятие „Инвестиционна политика”. Целта е да се създаде интерактивна карта за рехабилитацията на пътната инфраструктура, за каквото настояха преди време местните парламентаристи. Така граждани и местна власт ще могат стриктно да следят дали и колко често едни и същи дупки се запълват, а други зеят с години. От „Инвестиционна политика” заявяват още, че възложените за ремонт пътни участъци и реално изпълнените квадратни метри се публикуват в табличен вид в сайта на Дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване”. Справка там показва, че до момента най-много са рехабилитираните пътни участъци в район „Младост“ 650 квадратни метра, след това са „Аспарухово”,  „Приморски”, „Владиславово“ и „Одесос”. Така излиза, че при възложени общо 1960 кв. метра за община Варна, са обновени 1958. Обект на текуща рехабилитация са пътни участъци с обща площ 10 550 квадратни метра. Отново най-много 2305 в „Младост”. 

Александър Йорданов

Коментари

Новини Варна