IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Новини Варна
15:37 | 27 октомври 2014
Обновен: 05:24 | 16 април 2024

Къщите за гости заети за празника

Има къщи за гости в Троянския балкан например, които туристите резервирали още предната година.

По материала работи: Деян Михайлов
Снимката е илюстративна.

Къщите за гости са почти заети за коледните и новогодишните празници. Това установи репортерска проверка на вестник „Черно море“.
Напоследък мнозина предпочитат да изкарат празника в къща за гости. Там могат да избират с кого да са на празника, освен това си приготвят храната сами, няма го шума от хотелите. Хората се чувстват самостоятелно и уютно, каза пред вестника ни Димитър Кънев от Варна, който е собственик на такава къща в известен планински град.
Предприемачът твърди, че къщата му отдавна е резервирана за коледните празници. Сегашните ми гости се обадиха още преди 4 месеца, за да наемат имота. Миналата година пък имах клиенти, които резервираха къщата 10 месеца преди Коледа, каза Димитър Кънев.
Неговите думи потвърждават мнението на туристическия експерт и почетен председател на Варненската туристическа камара проф. Марин Нешков.
Има къщи за гости в Троянския балкан например, които туристите резервират още предната година. Идват за Коледа, харесва им обстановката, и веднага обявяват, че ще празнуват там и догодина, обясни проф. Нешков пред вестник „Черно море“ миналата седмица.
С 6% се е увеличил броят на хотелите и къщите за гости през август тази година, в сравнение със същия период на 2013 г., отчита и Националният статистически институт (НСИ).

Деян Михайлов

Коментари

Новини Варна