IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
Новини Варна
16:16 | 27 октомври 2014
Обновен: 10:57 | 29 март 2024

Аптекарка крала лекарства за онкоболни

С постановление на районна поркуратура Варна тя остава в ареста за 72 часа

По материала работи: Лиляна Трънкова
Аптекарка крала лекарства за онкоболни

61-годишната управителка на аптека  в специализирано болнично заведение е аруестувана за кражбата на скъпоструващи лекарства за онкоболни. С постановление на районна поркуратура Варна тя остава в ареста за 72 часа. След това държавното обвинение ще внесе искане за задържането й под стража.
В полицията бил получен сигнал, че от аптеката изчезват скъпоструващи лекарства. Проверката продължила дълго време, докато разследващите успели да засекат кой е крадеца. В хода на разследването било установено, че 61-годишната жена присвоила скъпоструващ медикамент, предназначен за лечение на пациенти, страдащи от определени видове онкологични заболявания. Лекарство не се разпространява в търговската мрежа и се отпуска само по лекарско предписание.
По случая е образувано досъдебно производство, като всички процесуално - следствени действия са извършени под надзора на Районна прокуратура – Варна.

Коментари

Новини Варна