IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Новини Варна
15:40 | 8 август 2017
Обновен: 16:15 | 30 април 2024

652-ма са хванатите да шофират след употреба на алкохол във Варненско

2018 са катастрофите от началото на годината. В тях са загинали 13 души

По материала работи: Борис Проданов
652-ма са хванатите да шофират след употреба на алкохол във Варненско

2018 пътно-транспортни произшествия са възникнали на територията на Варненска област от началото на годината до настоящия момент, като от тях 415 са тежки с 13 загинали и 535 ранени. Отнети са 1317 свидетелства за управление на МПС, а 7507 са установените нарушения за превишена скорост, заяви на пресконференция главен инспектор Петко Камбуров, началник отдел „Пътна полиция” към КАТ – Варна . 

 

 

652 случая на шофиране в нетрезво състояние са установените за същия период, като при всеки три от тях са образувани досъдебни производства. 28 са случаите на установени водачи след употреба на наркотични вещества.

 

346 заповеди, с които са прекратени регистрациите на МПС са издадени от началото на 2017г. , 1465 автомобила са спрени от движение поради техническа неизправност, от които 27 мотоциклета, каза още инспектор Камбуров и добави, че наложените глоби за неправилно паркиране са 1874. Установен е и един случай на движение на превозно средство в насрещната лента на автомагистрала „Хемус“, в отсечката между Слънчево и Варна, като водачът е санкциониран. През летния сезон екипите, които осъществяват дейността с автоматизирани технически средства за контрол на скоростта са насочени по главните пътища Варна – Бургас, Варна – Дуранкулак, Варна -Добрич, както и по автомагистрала „Хемус“.

 

От началото на летния сезон на територията на областта са установени 128  водачи на мотоциклети, като сред тях са констатирани 46 нарушения, а 27 мотоциклета са спрени от движение, като три от тях са с прекратен регистрация, тъй като са управлявани от неправоспособни водачи, допълни инспектор Камбуров.

 

Мариана Стойкова

 

Коментари

Новини Варна