IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Новини Варна
13:58 | 28 октомври 2014
Обновен: 18:17 | 25 април 2024

Бракониер влиза в затвора, убил елен-лопатар

Убитият елен е оценен на 2000 лева

По материала работи: Лиляна Трънкова
Бракониер влиза в затвора, убил елен-лопатар

Бракониер без образование, с огромно досие и лош късмет влиза в затгвора за 4 месеца, след като уби елен-лопатар. 35-годишният Марин Стойков увиличи присъдата си след извършено групиране на наложени предходни наказания. В крайна сметка той ще изкара зад решетките 6 месеца при първоначален строг режим.
Забраненият лов се разиграл на 16 януари тази  година. На път към сечище, мъжът преминал със свои колеги покрай дървен капан за животни на територията на Държавно ловно стопанство „Шерба“. Съоръжението се използвало от служителите на стопанството за хващане на дивеч, за да бъде разселен и било конструирано така, че да не могат да се наранят влезлите в  него животни. На тази дата в капана се бил хванал елен-лопатар. Ловецът решил да го убие и да го изяде. Влязъл в капана и ударил с брадва няколко пъти по главата  животното. След това колегите на Стойков помогнали да извлекат елена и да го скрият в храстите на около 50 метра встрани. Няколко часа по-късно ловни надзиратели забелязали кървавите следи,  открили убития елен и устроили засада, за да видят кой ще прибере животното. Малко по-късно се появил Стойков. Убитият елен е оценен на 2000 лева.
                

Лиляна Трънкова

 

Коментари

Новини Варна