IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Новини Варна
15:56 | 28 октомври 2014
Обновен: 20:56 | 25 април 2024

Бюрото по труда дава работа на 850 млади хора

Това се случва в рамките на най-новата европейска инициатива за заетост „Гаранция за младежта“

По материала работи: Златина Добрева
Проблемите на младежката заетост и предприемачество, пречупени през призмата на европейската солидарност, бяха обсъдени по време на информационен семинар в сградата на община Варна.

850 работни места за младите хора във Варна ще осигури “Бюрото по труда” в рамките на най-новата европейска инициатива за заетост „Гаранция за младежта“. Това заяви Катя Антонова от „Бюрото по труда“ във Варна по време на информационен семинар „Възможности за европейско финансиране за младите хора“, организиран от община Варна и Областния информационен център в морската столица.
Събитието бе организирано в подкрепа на кандидатурата на Варна за Европейска младежка столица през 2017 година. Кандидатурата представи Светлана Пасева – началник на отдел „Младежки дейности“ към общинската дирекция „Образование, младежки дейности и спорт“, която отбеляза основните моменти от апликацията, възможностите за финансиране на проекти с младежка насоченост на неправителствения сектор и младежкото предприемачество.
Владимир Бобев, началник на Регионален сектор-Варна при Главна дирекция „Европейски фондове и конкурентоспособност“ към Министерството на икономиката и енергетиката, представи новата оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ във времеви хоризонт 2014-2020. Специалистът разгледа основните проблеми при стартирането на микро, малък и среден бизнес, както и възможностите за европейско финансиране на иновативни start up проекти.
Общо три реализирани проекта през програмния период 2007-2013 г. бяха показани от млади предприемачи от морската столица. Това са проектите „Иновативни политики за учене през целия живот“, „Счетоводна кантора“ и „Нов модел за приготвяне и доставка на пици“.
Черно море
Снимка Пламен Гутинов

Коментари

Новини Варна