IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
16:39 | 30 октомври 2014
Обновен: 05:32 | 17 април 2024

Разработват план за управление на риска от наводнения

Направен бе преглед на значимите проблеми в управлението на водите в Черноморски басейнов район

По материала работи: Златина Добрева
Разработват план за управление на риска от наводнения

Дейностите във връзка с разработването на план за управление на риска от наводнения бяха представени на първото за тази година редовно заседание на басейновия съвет към Басейнова дирекция за Черноморски район – Варна. Съветът е държавно-обществена консултативна комисия, която има за цел да подпомага дейността на Басейнова дирекция – Варна, при интегрираното управление на водите. В състава на органа участват представители на областни и общински администрации, регионални структури на Министерство на здравеопазването, Министерство на вътрешните работи, Министерство на земеделието и храните, ВиК дружества, БАН и висши учебни заведения, фирми водоползватели и неправителствени организации.
На днешното заседание бе направен преглед на значимите проблеми в управлението на водите в Черноморски басейнов район. По време на съвета бяха дискутирани още програмите за мониторинг в изпълнение на Рамковата директива за морска стратегия.

Коментари

Новини Варна