IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Новини Варна
17:15 | 3 септември 2017
Обновен: 20:37 | 17 май 2024

Фолклорни групи от цяла България пристигат във Варна за 9-ия рожден ден на Чанове

Хора ще се извият на площад Независимост и пред входа на Морската градина

По материала работи: Слав Велев
Фолклорни групи от цяла България пристигат във Варна за 9-ия рожден ден на Чанове

Фолклорни групи от цялата страна ще пристигнат във Варна по повод 9-ия рожден ден на клуба за български народни танци „Чанове“ в морската столица.  Празника на своите колеги на 9 септември ще уважат представители на София, Бургас, Русе, Стара Загора, Пловдив, Елин Пелин и Чирпан. Танцьорите от клуб „Чанове“ канят всички граждани и гости на Варна да тропнат хоро заедно с тях на площад “Независимост” от 16.00 ч.  Покрай големия шадраван ще се извият три хора, които са добре познати на всички и няма да затруднят любителите. След това танцьорите ще направят дефиле по бул. “Княз Борис I” до Фестивалния и конгресен център, под съпровод на жива музика. От 17,00 ч., пред централния вход на “Морската градина”, групите на“Чанове” от цялата страна ще покажат уменията си пред всички любители на фолклора.


Клубът по български народни танци е създаден в София през април 2005 г. от Милена и Костадин Господинови. Целта им е да съхраняват, популяризират и разпространяват българските народни танци и традиции. Групи на „Чанове“ има в девет града на страната, сред които и Варна.


Черно море
 

Коментари

Новини Варна