IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Новини Варна
15:39 | 2 ноември 2014
Обновен: 11:06 | 29 март 2024

Две са действащите свлачища във Варненско

Гражданите също създават проблеми, тъй като прекарват сами вода без разрешение

По материала работи: manager
Две са действащите свлачища във Варненско

Две са активно действащите свлачища на територията на област Варна. Първото от тях е по международния път за Румъния в района на село Кранево, другото е в „Аспарухово”. Това стана ясно по време на работно съвещание на Областния щаб за готовността на област Варна за работа при зимни условия, което се проведе през седмицата, съобщи областният управител на Варна Стоян Пасев пред Фокус.

 

От ВиК –Варна, са предприели всички мерки по отношение на свлачището в “Аспарухово”, където се е открил основен захранващ водопровод. Към момента водопроводът е изолиран, но свлачището стои като проблем. Другото свлачище – в района на Кранево, се намира на територията на две общини – Аксаково и Балчик. В този район проблем създава и водопроводът, който не е податлив на вибрации и огъване и се пука. Вероятно трябва основно да се подмени водопроводът в участъка, коментира Пасев.

 

Гражданите също създават проблеми, тъй като прекарват сами вода без разрешение, копаят се септични ями също без разрешение, което предполага допълнителни условия за активизирането му. Проблемът е голям, тъй като през пътния участък преминават и товарни автомобили. На първо време е взето решение товарните автомобили да се отклоняват, допълни Стоян Пасев. В същото време остава въпросът за автобусите, които също се движат в този участък. „Кметът на Аксаково е направил изчисления, остава ВиК също да предостави свои изчисления и проблемът ще бъде представен пред Междуведомствената комисия. Свлачището е активно и има опасност за пътя”, каза още областният управител Стоян Пасев.

Коментари

Новини Варна