IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Новини Варна
15:47 | 2 ноември 2014
Обновен: 07:35 | 27 март 2024

Консултират безплатно за рак на гърдата в Градска

Побързайте, прегледите са само до петък

По материала работи: manager
Консултират безплатно за рак на гърдата в Градска

В ДКЦ 1 „Света Клементина” консултират безплатно варненки за рак на гърдата от днес до 7 ноември. Инициативата е в отговор на големия интерес от страна на жените в областта. Кампанията е посветена на октомври – месеца за борба с рака на гърдата и се провежда вече за четвърти път, съобщи управителят на здравното заведение д-р Иван Иванов.


Консултациите ще извършват д-р Иванов и доц. д-р Христина Попмихайлова от София. Тя е рентгенолог със специалност мамолог и през 70-те години на ХХ в. е открила първия кабинет с мамограф към катедрата по рентгенология в Медицинския университет във Варна. Доц. Попмихайлова счита, че мамографията е най-добрата профилактика на рака на гърдата, който е първата причина за смъртност у нас при жените.


Тя ще дава консултации в кабинета на управителя на втория етаж на ДКЦ 1 „Света Клементина” от 9 до 13 ч. Специалистите твърдят, че всяка жена над 40 години веднъж годишно трябва да се изследва на мамограф, а най-честата патология се забелязва при жените над 50-годишна възраст, каза още д-р Иванов.


Желаещите да се консултират трябва да носят мамография, но ако нямат такава, с направление от личния лекар или срещу заплащане могат да я направят на най-модерния мамограф във Варна в ДКЦ 1 „Света Клементина”.

 

Черно море

 

Коментари

Новини Варна