IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Новини Варна
15:47 | 3 ноември 2014
Обновен: 11:30 | 26 април 2024

9 ранени при катастрофи през уикенда

Опасност за живота им няма, но в някои от случаите автомобилите са сериозно смачкани

По материала работи: Лиляна Трънкова
9 ранени при катастрофи през уикенда

9 души са ранени при пътни инциденти през уикенда, казаха от пътна полиция. Опасност за живота им няма, но в някои от случаите автомобилите са сериозно смачкани.
Катастрофата, в която пострадаха майка и дете и за която „Черно море“ писа, е по вина на 33-годишен варненец. Той профучал на червен светофар на кръстовището на булевардите „Акад. Сахаров“ и „Сливница“ и помел опела, в който пътували майката и детето. Те се разминали със силен стрес от изживяното и контузни наранявания, прегледани са и освободени без опасност за живота.
Израелски турист се заби в мантинела на пътя между Аладжа манастир и Златни пясъци, преди Т-образното кръстовище, след като се зазяпа встрани от пътя. Разсеяният мъж изтървал контрола над нисана си и излетял от пътя. При удара в мантинелата пострадал 19-годишният му син, който е откаран в болница с контузия на главата.
Още една тежка катастрофа стана, след като шофьор мина на червено на кръстовището на ул. „Георти Пеячевич“ и бул. „Владислав“. 40-годишен „състезател“ с шевролет решил, че червеният светофар не е за него, продължил с пълна газ и помел минаващото на зелето варненско рено. При удара пострадали две жени от реното - на 22 г. от с. Бояна и на 33 г. от гр. Вълчи дол, като и двете са получили леки контузни наранявания в областта на главата и гърдите.
38-годишен варненец е с контузия на гръдния кош, след като беше блъснат на ул. „Прилеп“. Мъжът бил зад волана на рено. При ляв завой бил ударен в задния калник от 41-годишен ъж от Каменар с мерцедес, който пък тръгнал да го изпреварва.
Дете падна от седалка в автобус на градския транспорт и си удари главата в стъклена преграда, след като шофьорът набил рязко спирачки, за да предотврати катастрофа. Детето е прегледано и освободено за домашно лечение.
29-годишна дама от Стара Загора пропусна да спре на стоп на кръстовището бул. „Владислав“ с ул. „Струга“ и помете с нисана си варненско ауди. Виновната шофьорка е откарана в болницца с контузия на гръдния кош, прегледана и освободена, без опасност за живота.
24-годишен варненец се заби с тойотата си в задницата на варненско ауди, спряло на пешеходна пътека. Инцидентът станал на кръстовището на бул. „Владислав“ и ул. „Кестен“. Вследствие на инцидента шофьорът на ударената кола получил контузия на гръдния кош.

 

Коментари

Новини Варна