IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Новини Варна
17:52 | 3 ноември 2014
Обновен: 11:33 | 17 април 2024

Общинари се загрижиха за кабинет на ликвидатор

Дали ликвидаторът на общинското дружество „Стопанска и спомагателна дейност“ ще загуби кабинета си и ще трябва да дължи наем на общината, за да ползва стая

По материала работи: Юлиян Атанасов
Общинари се загрижиха за кабинет на ликвидатор

Дали ликвидаторът на общинското дружество „Стопанска  и спомагателна дейност“ ще загуби кабинета си и ще трябва да дължи наем на общината, за да ползва стая, се опитаха да разберат по време на вчерашното си заседание съветниците от Постоянната комисия „Собственост и стопанство“ към местния парламент.
Съветниците разгледаха предложението за прехвърляне в безвъзмездно управление и стопанисване на имоти, собственост на „Стопанска и спомагателна дейност“, на общинското предприятие „Комплекс за детско хранене“.
Тук липсва правно становище, алармира Пламен Начков от БСП. Той обясни, че не вижда да има правно съгласие по въпроса и от ликвидатора.
Според други съветници едва ли ликвидаторът ще се раздели с кабинета си. Това предложение не касае въпросната стая, както и тази с архива на дружеството в ликвидация, стана ясно по време на дебатите по точката.
Все пак местните парламентаристи подкрепиха предложението за прехвърляне в безвъзмездно управление на исканите имоти. До деня на сесията ще бъде получено и изискуемото правно становище по въпроса.

Деян Балев

Коментари

Новини Варна