IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Новини Варна
16:07 | 4 ноември 2014
Обновен: 18:35 | 25 април 2024

Известни са призьорите в конкурса на Обсерваторията

Известни са призьорите в областния конкурс за есе и фотография „Слънце, луна, светлина“, организиран от НАОП „Николай Коперник”

По материала работи: Юлиян Атанасов
Известни са призьорите в конкурса на Обсерваторията


Известни са призьорите в областния конкурс за есе и фотография „Слънце, луна, светлина“, организиран от НАОП „Николай Коперник”. Той бе посветен на 450-годишнината от рождението на Галилео Галилей, на 45 г. от стъпването на човек на Луната и на Международната година на светлината и базираните на нея технологии – 2015-а.
Ето и победителите в двете направления на конкурса.
Конкурс за есе: Във възрастова група пети – осми клас първа и втора награда няма присъдени. Третата награда е за Изабела Великова (ОУ „П. Волов“), а поощрение получи Ванеса Николова от същото училище. Във възрастовата група девети – дванадесети клас призовата тройка е окупирана от ученици на Четвърта езикова гимназия „Фр.Ж. Кюри“ - Вихрен Вълчев, Стефан Иванов и Анита Кацарска. С поощрения са Жасмин Маркова от Четвърта езикова гимназия и Айнел Хрюстемова от СОУ „Л. Каравелов“.
В раздела за фотографии пети – осми клас победител е Александра Станчева от ПГИ, следвана от Здравко Славов (МГ „Д-р П. Берон“) и Изабела Великова от ОУ „П. Волов“. С поощрение е Айшен Юсеин от ОУ „П. Волов“. При учениците девети – дванадесети клас призовата тройка е за Николай Ташков от СОУ „Л. Каравелов“, Ванина Димова от Четвърта езикова гимназия и Филдес Мехмед от СОУ „Л. Каравелов“. С поощрение е Габриела Шкодрова от НГХНИ.
Награждаването ще стане при откриване на изложбата с творби на участниците в средата на ноември.

 

Коментари

Новини Варна