IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Новини Варна
18:13 | 13 октомври 2017
Обновен: 20:17 | 17 май 2024

Посланикът на Армения посети Варна

Това е първа негова официална визита в морската столица

По материала работи: Борис Проданов
Посланикът на Армения посети Варна

Посланикът на Република Армения у нас Н. Пр. г-н Армен Саргсян бе на протоколно посещение в Община Варна. Това е първа негова официална визита в морската столица. Дипломатът се срещна със зам.-кмета Пейчо Пейчев, с когото обсъдиха възможностите за двустранно сътрудничество на регионално ниво.

 

"Оценявам високо традиционно добрите отношения между нашите две страни, затова смятам, че е важно да ги прехвърлим и на местно ниво", каза Армен Саргсян. Той допълни, че и в момента културният обмен е активен, тъй като танцови и певчески състави от Армения участват ежегодно в летните фестивали на Варна.

 

По време на срещата зам.-кметът заяви, че в морската столица има голяма арменска общност и Община Варна е в добра комуникация с нея. Посланикът допълни, че му предстои среща с представители на диаспората, откъдето има положителна информация за сътрудничеството с местната власт. По време на разговорите двамата се обединиха около идеята Варна да развива още по-активни контакти с Армения, включително и в сферата на икономиката.

 

Снимка Пламен Гутинов

Коментари

Новини Варна