IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Новини Варна
15:08 | 9 ноември 2014
Обновен: 12:13 | 28 март 2024

Осветиха 30-те нови тролейбуси

Нито лев не е дала община Варна за возилата, които са на стойност 28 млн. лв.

По материала работи: Деян Михайлов
Осветиха 30-те нови тролейбуси

30-те нови тролейбуси на общинската фирма „Градски транспорт“ ЕАД бяха осветени вчера. Екологичните превозни средства са доставени по проект „Прилагане на мерки за подобряване качеството на живот в градовете Варна, Бургас, Стара Загора и Плевен“, финансирани по схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG161 PO005/13/1.50/01/35 „Мерки за подобряване качеството на атмосферния въздух чрез осигуряване на екологични превозни средства на градския транспорт по приоритетна ос 1 на ОП "Околна среда 2007-2013г.“.
„Нито лев не е дала община Варна за тези тролейбуси, които са на стойност 28 млн. лв. Те са тук, благодарение на успешно реализиран проект по линия на МОСВ. Преди около две години, когато се занимавах активно с ускоряване на доставката на новите автобуси, случайно разбрах, че има такъв проект, в който Варна е била поканена да участва, но по една или друга причина не се е включила. Документацията вече беше в Брюксел, защото Плевен, Стара Загора и Бургас си бяха свършили работата. Тогава със съдействието на премиера Бойко Борисов и министри от неговия първи кабинет документацията беше върната от Брюксел, за да може и Варна да се включи в проекта“, каза кметът Иван Портних.
КМЕТЪТ ИВАН ПОРТНИХ присъства на освещаването на новите превозни средства.

Коментари

Новини Варна