IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Новини Варна
17:56 | 2 ноември 2017
Обновен: 19:22 | 11 май 2024

В „Аспарухово“ събират помощи за пострадалите от наводненията в Бургаско

Вода и битова домакинска техника все още са много необходими

По материала работи: Деян Михайлов
В  „Аспарухово“ събират помощи за пострадалите от наводненията в Бургаско

Над 50 чувала с дрехи, храни и домакински уреди са събрани до момента в благотворителната кампания „Аспарухово” дари надежда“. Тя е в подкрепа на пострадалите от наводненията в Бургаска област и ще продължи до събота включително на улица „Пейчинович“ 2. Тогава и организаторите ще решат дали да продължат кампанията. Те са жители на варненския квартал, които преди три години преживяха същото водно бедствие.

 

Легла, телевизори, перални и дори разклонители. Това са само част от стотиците вещи, които са предоставени от началото на кампанията. 
„Специално ние, аспаруховци, прекрасно ги разбираме как се чувстват, какви нужди имат, в какъв кошмар живеят в момента и сме съпричастни към тяхната болка и към всичко, което преживяват. Не можем да не откликнем, не можем да не помогнем“, каза Мария Георгиева, която е един от организаторите на кампанията.


Кампанията е започнала вяло, но постепенно на призива се отзовават все повече хора. През пункта са минали над 40 души от 27 октомври насам, а някои от тях са дарили по няколко пъти. Вода и битова домакинска техника все още са много необходими. Има нужда също от юргани, завивки, одеяла, възглавници и спални комплекти.


Всички дарения се записват в тетрадка, а организаторите лично ще раздават продуктите и техниката на пострадалите. Първото място, което ще посетят, е село Ливада и къщата на 80-годишна жена, която е загубила абсолютно всичко в дома си по време на наводнението. 
Всеки, който желае да направи своето дарение, може да посети пункта в квартал „Аспарухово“ на улица „Пейчинович“№2 от 9 до 17 часа. За транспортирането на вещите и продуктите до пострадалите райони организаторите ще потърсят  помощ от община Варна или от областната управа. 


АЛЕКСАНДЪР ЙОРДАНОВ

Коментари

Новини Варна