IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
15:33 | 10 ноември 2017
Обновен: 10:50 | 9 април 2024

Започва засилен контрол върху поведението на пешеходците на пътя

Вторият етап на акция „Зима” ще продължи до 20 ноември

По материала работи: Пламен Янков
Снимка Пламен Гутинов, архив

От утре, 11 ноември, до 20 ноември на територията на цялата страна пътните полицаи ще осъществяват засилен  контрол върху поведението на пешеходците на пътя. Полицейските органи ще следят и за толерантното отношение на водачите на моторни превозни средства спрямо пешеходците.

 

Етапът „Пешеходци и водачи за толерантност на пътя“ се провежда за поредна година в рамките на традиционната акция „Зима“. Целта е да се напомни на пешеходците за техните задължения и отговорности като участници в движението, както и че със своето правилно поведение могат да допринесат за безопасността на движението по пътищата. В рамките на този етап е обявен Ден без пешеходци - жертви на пътя - 16 ноември. На 19 ноември /неделя/ по традиция ще бъде отбелязан и Световният ден за възпоменание на жертвите при пътнотранспортни произшествия.

 

В този ден, между 09:30 и 12:00, във всички структурни звена на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”– Варна е обявен ден на отворените врати. Служителите от всички районни служби по ПБЗН и сектор „Специализирани оперативни дейности”, ще демонстрират оперативно-тактическите възможности за извършване на аварийно-спасителна дейност при пътно – транспортни произшествия. Ще бъде обърнато внимание  на всички граждани, желаещи да се запознаят с действията на пожарникарите и спасителите при извършване на спасителна дейност при транспортни произшествия и инциденти.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна