IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Новини Варна
16:36 | 13 ноември 2014
Обновен: 20:26 | 17 април 2024

Поставят „Дървото на надеждата“ пред детска клиника

Поводът е Световният ден за борба с диабета

По материала работи: Златина Добрева
Поставят „Дървото на надеждата“ пред детска клиника

По повод Световния ден за борба с диабета - 14 ноември, пред Първа детска клиника на V етаж в УМБАЛ „Света Марина“ утре ще бъде поставено „Дървото на надеждата“. Кампанията е на децата от Българската скаутска организация и е в подкрепа на техните връстници, нуждаещи се от инсулинови помпи. В продължение на една седмица картичките, които изпращат децата скаути от България и от цял свят, ще бъдат окачвани на това дърво, след което то ще бъде предадено от Сдружението за помпена терапия на Министерството на здравеопазването.  
Утре от 11 ч. в 20 града в България, включително и във Варна, ще има флашмоб. Хора в сини дрехи, участващи в кампанията ще направят, хващайки се за ръце, синия кръг на надеждата, символ на единството и подкрепата на всички, страдащи от диабет. Зад инициативата застават „Сдружение за инсулиновите помпи“, „Асоциация диабет и преддиабет“, „Асоциация Диабет 2“, „Българска асоциация диабет“ и „Националната пациентска организация“.
Българските деца и като цяло българските пациенти са единствените в Европа, които не получават реимбурсация на инсулиновите помпи.

Коментари

Новини Варна