IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Новини Варна
14:11 | 14 ноември 2014
Обновен: 19:03 | 17 април 2024

Почистват деретата в район „Приморски"

Битовите, растителни и едрогабаритни отпадъци се събират разделно

По материала работи: Златина Добрева
Почистват деретата в район „Приморски"

Почистват деретата и охранителните канали на територията на район „Приморски“, съобщават от  пресцентъра на районната администрация.
След бедствието от 19 юни в кв. „Аспарухово” и последвалите дъждове, администрацията в района извърши оглед на място на 20 обекта намиращи се на територията му.  В резултат на проверката бяха изготвени документи за възлагане на поръчка с предмет на дейност: „Аварийно почистване на участъци от дерета и отводнителни /охранителни/ канали и дерета на територията на район „Приморски”. След сключването на договор между Община Варна и Консорциум „Никман КБИ”  от края на месец октомври започнаха и дейностите по почистването.
На първия етап от изпълнението на договора 60 работника, 13 тежкотоварни машини  /8 багера, 4 самосвала и 1 самосвал-дробилка/, както и дробилка за клони работят по аварийното почистване на 9 обекта: Дере успоредно на с. Каменар; Франга дере, Кокарджа дере в участъка от бул. „Хр. Смирненски” до ул. „Н. Козлев”; Кокарджа дере в участъка от ул. „Н. Козлев” /включително подмостието на бул. „В. Левски”/ до ул. „Царевец; Шокъровия канал по ул. „Царевец”; Кемер дере в Селищно образувание „Сотира”; Кемер дере в участъка от бул. „Хр. Смирненски”до адм. № 14; Дере по ул. „Мир” в участъка от бул. „Хр. Смирненски” до ул. „Царевец”;  Дере по ул. ”Мадара”.
В хода на почистването битовите, растителни и едрогабаритни отпадъци се събират разделно. Изземват се наноси. Отстраняват се сухи дървета, клони, храстова и паразитна растителност. Така изброените отпадъци се извозват до специализирани депа.
Всички дейности по договора, които трябва да бъдат изпълнени, се контролират от инспектори „Екологичен контрол” при район „Приморски” и община Варна. При всяка от извършените проверки се съставят констативни протоколи.

Коментари

Новини Варна