IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Новини Варна
16:39 | 19 ноември 2014
Обновен: 03:54 | 25 април 2024

Eрна Якова встъпи във втория си мандат като председател на Районния съд - Варна

По материала работи: Златина Добрева
Eрна Якова встъпи във втория си мандат като председател на Районния съд -  Варна

На специална церемония, организирана от ръководството на Окръжния съд, Ерна Якова - Павлова встъпи във втория си управленски мандат като председател на Районния съд – Варна.
С решение на ВСС от 6 ноември тази година с 16 гласа за ВСС избра за втори пореден мандат Ерна Якова - Павлова за административен ръководител на съда. Пред членовете на съвета тя защити успешно концепцията си за развитие на втория по натовареност първоинстанционен съд в страната.
Ерна Якова е родена във Варна. Завършила е Математическата гимназия “Д-р Петър Берон”, след което Икономическия университет във Варна и Софийския университет “Св. Климент Охридски” – специалност „Право“. От 2004 година е съдия в Районния съд във Варна, а две години по-късно е избрана за негов зам.-председател и ръководител на „Наказателно отделение“. От август 2009 година е административен ръководител на Районния съд. По време на първия й мандат РС- Варна, получи за втори път отличието „Съд-модел“ по утвърдените от ВСС стандарти за добро управление на съдебната система.
Ерна Якова притежава ранг „Съдия в апелативен съд“. Преминала е през серия обучения и специализации, организирани от Националния институт на правосъдието и по международни програми в областта на наказателното право, борбата и превенцията от дискриминация, практическото приложение на счетоводството в съдопроизводството, в областта на принудителното изпълнение, компютърните престъпления и други. Участва в работна група на ВСС по изграждане на проекта „Устойчиви решения за свръхнатоварени органи на съдебната система“. Съдия Якова е хоноруван асистент по наказателно-процесуално право във ВСУ „Черноризец Храбър“.
При встъпването си във втория мандат като административен ръководител на едно от най-натоварените районни съдилища в страната съдия Якова заяви решимостта си да отстоява високи стандарти в правораздавателния процес.

Коментари

Новини Варна