IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
16:55 | 19 ноември 2014
Обновен: 23:35 | 18 април 2024

Възстановиха над 600 метра откраднат кабел

20-киловолтовата кабелна линия е връзка между два извода от подстанция „Албена“

По материала работи: Златина Добрева
Възстановиха над 600 метра откраднат кабел

Специалисти от електроразпределителната компания “Енерго-Про Мрежи” възстановиха участък от подземна кабелна линия средно напрежение с дължина 600 метра в землището на село Оброчище, област Добрич, съобщиха от дружеството.
20-киловолтовата кабелна линия е връзка между два извода от подстанция „Албена“ и свързва два трафопоста, чрез които се доставя електричество на хиляди домакинства и на складовата база на курортния комплекс. Този кабел осигурява резервна връзка и при възникване на авария чрез него се възстановява електричеството на складовата база и на хората в селата Оброчище, Църква, Рогачево и Ляхово, докато екипите на електроразпределителното дружество отстраняват повредата.
Неотдавна 600-метровият участък от кабела беше изровен и откраднат, в резултат на което  резервната връзка бе прекъсната. Това създаде риск за сигурността на електрозахранването на потребителите в района, тъй като ги лишаваше от възможността да бъдат електрозахранени по резервна схема в случай, че възникне авария по основния кабел.
Възстановяването на електрическата линия ще осигури по-надеждно електрозахранване на хората и фирмите в района през настъпващия зимен сезон, заключават от дружеството.

Коментари

Новини Варна