IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Новини Варна
14:52 | 20 ноември 2014
Обновен: 11:28 | 29 март 2024

Правят отворен ден за обучение в морския бранш

Събитието е насрочено за 4 декември в хотел и галерия „Графит“

По материала работи: Златина Добрева
Правят отворен ден за обучение в морския бранш

Информационен ден, посветен на възможностите за обучение, повишаване на квалификацията и реализация в корабостроителния и кораборемонтния бранш, ще се проведе в хотел и галерия „Графит“. Събитието е насрочено за 4 декември от 10 до 17,30 ч.
Като водещ проблем се очертава намалената възможност за реализация на младите хора, завършили висше и средно образование, на този фон бранш "Корабостроене и кораборемонт" работи сравнително добре и в тази връзка се нуждае от специалисти както с висше, така и със средно образование. Това твърдят организаторите на форума от Българската национална асоциация по корабостроене и кораборемонт (БНАКК).
Според тях ръководителите от бранша се стремят да разсеят грешната представа, че средни кадри, завършили професионална гимназия или общообразователно училище, не могат да се реализират в този сегмент.
Всеки млад човек, завършил средното си образование, може да намери свое работно място в основните и съпътстващите дейности по ремонта или строителството на нов плавателен съд, категорични са от БНАКК.
Те твърдят, че кораборемонтният и корабостроителният бранш създават условия за придобиване на допълнителна квалификация, а също и продължаване на образованието във висше учебно заведение в специалности, свързани с корабостроенето, кораборемонта, корабните машини и механизми.

Коментари

Новини Варна