IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Новини Варна
17:00 | 20 ноември 2014
Обновен: 11:28 | 29 март 2024

Деца даряват деца за Деня на християнското семейство

Малчуганите от „Слънчева дъга“ ще зарадват с подаръци своите връстници в пострадалата от бедствието детска градина „Валентина Терешкова“ в “Аспарухово”

По материала работи: Златина Добрева
Възпитаниците на ЦДГ №46 „Слънчева дъга" вече са успели да зарадват децата от ЦДГ №23 „Звездица“ в Добрич с играчки, книжки и други полезни материали.

Малчуганите от ЦДГ №46 „Слънчева дъга“ във Варна ще зарадват с подаръци своите връстници в пострадалата от бедствието детска градина „Валентина Терешкова“ в “Аспарухово”. Това ще стане навръх Празника на християнското семейство, който се отбелязва утре. Кампанията за събиране на средства с цел подпомагане на засегнатите от опостушителните наводнения деца започна в ЦДГ №46 „Слънчева дъга“ още през юни. Всички малчугани, родители и служители са се включили с ентусиазъм в инициативата, съобщават от забавачката. Така те са успели да съберат над 900 лв., както и много играчки.
Със събраните средства организаторите на кампанията са решили да закупят книжки и материали, необходими за всекидневната дейност на децата, както и нещо, което ще остане през годините и ще се ползва за възпитаване на българския дух – народни носии.
Възпитаниците  на ЦДГ №46 „Слънчева дъга“ вече са успели да зарадват децата от ЦДГ №23 „Звездица“ в Добрич с играчки, книжки и други полезни материали.
Възпитаниците на „Слънчева дъга" позират с носии, подобни на тези, които ще бъдат дарени на малчуганите от ЦДГ “Валентина Терешкова” в “Аспарухово”.

 

Малчуганите се надяват да предизвикат също толкова много усмивки и сред връстниците си от ЦДГ „Валентина Терешкова“.
За ден на дарението те са избрали Празника на християнското семейство (21 ноември) именно защото семейството е ценност, съумяла да съхрани през вековете народността, духовността и идентичността на българите. Инициаторите на благородния жест желаят на малките възпитаници на ЦДГ “Валентина Терешкова“ с радост и гордост да носят подарените им носии на всички български празници, за да остане жив българският дух чрез тях дълги години.

Коментари

Новини Варна