IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Новини Варна
16:20 | 24 ноември 2014
Обновен: 20:14 | 12 април 2024

Борисов сменя областни шефове на ГЕРБ. Портних остава

Най-вероятно отстранените ще са тези, в чиито градове партията има ниски резултати.

По материала работи: Деян Михайлов
Борисов сменя областни шефове на ГЕРБ. Портних остава

Областният лидер на ГЕРБ във Варна Иван Портних по всяка вероятност ще запази поста си. Това разкри пред вестник „Черно море“ източник от партията на Бойко Борисов.
Припомняме, че преди дни приключиха общинските събрания по места за анализ на изборните резултати. Вече се знае и кои лидери на ГЕРБ ще загубят постовете си. Най-вероятно това ще са хората, в чиито градове партията има ниски резултати.
Във Варна ГЕРБ категорично победи БСП с огромна разлика и структурата се развива добре, така че не се очаква областният лидер да бъде сменен, каза още източникът на нашия вестник.
Според него Бойко Борисов бил доволен от работата на Портних и засега ще заложи на него като кандидат на ГЕРБ за наближаващите местни избори.
Уставът на ГЕРБ гласи, че лидерите по места се определят от Изпълнителната комисия на партията. Все още обаче няма насрочена дата за заседанието на комисията, която ще „реже“ главите на провалилите се. Очаква се до Коледа въпросните лидери да не са част от ГЕРБ.

Деян Балев

Коментари

Новини Варна