IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Новини Варна
12:03 | 26 ноември 2014
Обновен: 05:58 | 18 април 2024

Общината излезе с позиция по готвения от таксиджиите протест

Работи се много активно по пълната рехабилитация на основните булеварди в града, се казва в нея

По материала работи: Златина Добрева
Общината излезе с позиция по готвения от таксиджиите протест

Община Варна излезе с позиция по повод подготвения от "бакшишите" протест. Ето какава е тя:
По повод информацията за готвен протест, организиран от Димчо Иванов, председател на независим транспортен синдикат „Авто 94“ във връзка с приетите минимални тарифи на таксиметровите услуги, напомняме:
На основание чл. 21 ал. 2, във връзка с чл. 21, ал. 1, т. 23 от Закона за местното самоуправление и местната администрация и чл. 24 а, ал. 5 от Закона за автомобилните превози, Общински съвет - Варна е органът, който определя минимални и максимални прагове на цените за таксиметров превоз на пътници за 1 км пробег на територията на общината. Кметът няма отношение към определянето на размера на тези ставки.
На последното си заседание местният парламент във Варна утвърди минимални цени на таксиметровите услуги в общината от 0,75 лв./км дневна и 0,85 лв./км нощна тарифа, а максимални – 2 лв./ км дневна и 3 лв./ км нощна тарифа. До този момент решението не е обжалвано.
От Националния съюз на превозвачите съобщават, че тяхното предложение до Общински съвет – Варна, за минимална ставка на дневна тарифа е било 0,50 лв./км за дневна тарифа, която е дори по-ниска от утвърдената.
Исканата от Димчо Иванов минимална ставка от 1.40 лв./км за дневна тарифа е направена на база показатели, които са валидни за минимална част от таксиметровите водачи в града, посочват още от Националния съюз на превозвачите.
По отношение на дупките по пътната настилка, посочени като друга причина за протест – общината работи много активно по пълната рехабилитация на основните булеварди в града, както и за качественото изграждане на нови улици.
Към санкциите, касаещи таксиметровия бранш, общинската администрация няма отношение.

Коментари

Новини Варна