IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Новини Варна
16:23 | 26 ноември 2014
Обновен: 11:34 | 29 март 2024

В “Приморски” някои чистят, други цапат

Камари с боклук се образуват още докато текат дейностите по аварийното почистване на територията на района, жалваха се от кметската администрация

По материала работи: Златина Добрева
Чували с боклук редовно се оставят до контейнерите за смет.

Камари с боклук се образуват в деретата, отводнителните канали и междублоковите пространства в “Приморски” още докато текат дейностите по аварийното  почистване на територията на района, жалваха се от кметската администрация.
По време на първия етап 60 работници и 13 тежкотоварни машини работят на 9 обекта в “Приморски”. В хода на почистването битовите, растителните и едрогабаритните отпадъци се събират разделно. Изземват се наноси. Отстраняват се сухи дървета, клони, храстова и паразитна растителност. Така изброените отпадъци се извозват до специализирани депа, съобщават от районната администрация.
В същото време обаче постоянно се трупат нови битови отпадъци, найлонови торбички, хранителни остатъци и др.
“Впрочем това не се отнася само до почистените участъци от деретата и каналите – често срещана гледка е до съдовете за смет -  „бобри”, 6-кубикови контейнери за строителни, едрогабаритни и растителни отпадъци - струпани в торби отпадъци”, жалват се от кметството.
“Уважаеми жители на район „Приморски”, вече се опарихме от мръсните и затлачени дерета с отпадъци от бита ни  -  перални, печки, пластмасови бутилки, парцали, найлонови торбички, автомобилни гуми ... После видяхме как всичко това морето ни го върна”, коментират от администрацията, като в шеговит тон дори предлагат да бъде създадена „специална” служба по чистотата, която да върви след всеки недобросъвестен „чистофайник”, решил, че може да изхвърля ненужното където свари.
От “Приморски” призовават всички да пазят чистотата в района и всеки път, когато някой от нас стане свидетел на подобна недобросъвестност, да не я отминава с мълчание.

Боклуци се появиха и в едно от новопочистените дерета в “Приморски” още преди работниците да приберат техниката си от обекта.

Коментари

Новини Варна