IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Новини Варна
08:12 | 28 ноември 2014
Обновен: 07:29 | 18 април 2024

Лиляна Павлова и Красен Кралев обещаха пълна подкрепа в подготовката за Варна`2017

„Това не е просто проект на Варна, това е български проект и европейски проект. Този проект принадлежи на всички вас."

По материала работи: manager
Вицепремиерът Лиляна Павлова, министърът на младежта и спорта Красен Кралев и кметът Иван Портних откриха първата къщичка за деца в риск в с. Тополи. Снимка Пламен Гутинов

Пълна подкрепа при подготовката на Варна за домакинството като Европейска младежка столица през 2017 година обещаха министрите на младежта и спорта и на регионалното развитите и благоустройството Красен Кралев и Лиляна Павлова. Това стана на среща с кмета Иван Портних, с  екипа, работил по кандидатурата на Варна, с представители на младежки НПО и с доброволци.

„От тук нататък предстои много работа и всички трябва да начертаем този път, който ще следваме до 2017 - та – годината на домакинството. Искрено разчитаме на помощта на правителството“, заяви кметът Иван Портних.
„Гордея се с това, което постигнахте. Като министър на спорта Ви уверявам, че съм на Ваше разположение за всичко, от което имате нужда. Тази победа трябва да затвърди авторитета на Варна и това, че наистина заслужавате тази титла. Очакваме задачите от Вас и от кмета под формата на проекти и ние ще работим те да получат максимално възможното финансиране от държавата“, заяви Красен Кралев.

„Държавата може да помогне чрез субсидиране в подкрепа на домакинството на Варна и чрез пренасочване на национални събития към града.  Ще окажем подкрепа и с това, че когато разработваме критериите за оценка на проекти, ще има възможност за крачка напред за Вас, но само при ясна стратегия,  доказана с проекти“,  каза Лиляна Павлова.

„Това не е просто проект на Варна, това е български проект и европейски проект.  Този проект принадлежи на всички вас. Вие не получавате директно финансиране, но тази титла е от значение за спонсорите, за правителството и може да привлече изключителен потенциал“ сподели Андраш Фаркаш, председател на  Мрежата на европейските младежки столици, който присъства на срещата.

Министрите и младежите обсъждаха различни възможностите за обещаната подкрепа, като от организациите поискаха изработване на закон за доброволчеството и по-голямо участие на младите хора в правенето на политиките за тях.
 

Коментари

Новини Варна