IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Новини Варна
14:09 | 28 ноември 2014
Обновен: 03:14 | 25 април 2024

(Снимки) Служители и граждани спретнаха рехав протест срещу Енерго про

Недоволните работници признаха, че дружеството във Варна е готово да посрещне зимния сезон

По материала работи: manager
(Снимки) Служители и граждани спретнаха рехав протест срещу Енерго про

Рехав протест срещу "Енерго Про" спретнаха пред централата на фирмата във Варна неколцина представители на Независимата синдикална федерация на енергетиците в България към КНСБ. Проявата пред сградата на "Варна Тауърс" премина под мотото "Без ток не можем всички". В протеста се включиха и няколко човека, добили широка обществена популярност от февруарските протести в морската столица през 2013 г.

 

Според "независимите енергетици" "Енерго Про" се намира в плачевно състояние и не е готово за зимния сезон 2014 - 2105 г., като обрича населението на Североизточна България на студ и мрак. От профсъюзът коментираха още, че електроразпределителното дружество се отнася лошо със служителите си. Междувременно други три синдиката в компанията се разграничиха от обвиненията на Независимата синдикална федерация на енергетиците, определяйки ги като лъжовни.

 

Единственият служител на "Енерго Про", който даде изявление пред медиите, призна, че екипите по поддръжката на мрежите на територията на Варна, към които и той принадлежи, са напълно готови да посрещнат предизвикателствата на зимния сезон. Техникът се жалва единствено от орязването на социалните придобивки за служителите, недоброто качество на инструментите и липсата на ново работно облекло. Той бе категоричен, че в сферата на поддръжката на съоръженията няма съкращения.

 

В същото време от "Енерго Про" дадоха пресконференция, на която съобщиха, че новото зимно облекло се раздава по график и в срок до две седмици ще бъде предоставено на работниците. От дружеството отрекоха всички обвинения а Независимата синдикална федерация на енергетиците в България към КНСБ и обявиха пълна готовност за посрещане на зимния сезон.

 

Автор: Любомир Михайлов  

Снимки: ПЛАМЕН ГУТИНОВ

Коментари

Новини Варна