IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Новини Варна
19:16 | 1 декември 2014
Обновен: 01:06 | 19 април 2024

Търсят 200 студенти за ваканционна заетост в Германия

200 студенти от висши учебни заведения в България ще имат възможността да се включат в лятна ваканционна заетост в Германия

По материала работи: Юлиян Атанасов
Търсят 200 студенти за ваканционна заетост в Германия


200 студенти от висши учебни заведения в България ще имат възможността да се включат в лятна ваканционна заетост в Германия през 2015 г., съобщиха от Регионалната служба по заетостта във Варна. Крайният срок за подаване на документите е 5 януари. Кандидатите трябва да са на възраст между 18 и 35 години, да следват редовно, да не са последен курс на семестриално обучение и да имат основни познания по немски език. Те следва да имат готовност да работят най-малко два месеца в Германия.
Съществена промяна в процедурата е отпадането на изискването за представяне на необходимия досега сертификат за владеене на немски език, както и отпадането на изпита по немски език за кандидатите, което  ще облекчи процедурата за посредничество.
Студентите, желаещи да се възползват от възможността да работят в Германия, трябва да подадат заявление в свободен текст на български език в бюрото по труда, на чиято територия се намира висшето учебно заведение, в което се обучават. В заявлението трябва да декларират, че са изучавали немски език най-малко три години, че са свободни от други ангажименти по време на официално обявената за всяко училище лятна ваканция (задължително се посочват точните начална и крайна дата), а също така да посочат, че притежават необходимите средства да финансират заминаването си за Германия. Кандидатите трябва да предоставят и уверение от висшето училище, че са редовни студенти и не са последен курс на обучение.

Ставри Стефанов

Коментари

Новини Варна