IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Новини Варна
19:22 | 1 декември 2014
Обновен: 13:31 | 28 март 2024

Kастрират безплатно домашни кучета

Стартира кампания за безплатно кастриране на домашни кучета, съобщават от общинската дирекция „Управление на сигурността и контрол на обществения ред“

По материала работи: Юлиян Атанасов
Kастрират безплатно домашни кучета

 

Стартира кампания за безплатно кастриране на домашни кучета, съобщават от общинската дирекция „Управление на сигурността и контрол на обществения ред“ към община Варна. Инициативата се осъществява във връзка с т.1.5, раздел XI „План за действие към програмата за овладяване популацията на безстопанствените кучета“ на приетата от Общински съвет – Варна, „Програма за овладяване популацията на безстопанствените кучета 2012 - 2015 г."
Кастрирането на животните ще става във ветеринарната амбулатория, разположена на територията на „Общински приют за безстопанствени кучета“ – село Каменар.
Собствениците на домашни любимци, желаещи да се възползват от предоставената възможност, трябва да подадат в деловодството на община Варна заявление в свободен текст. Задължително е в заявлението да бъдат посочени име и адрес за обратна връзка, както и да бъдат приложени копия на следните документи -  удостоверение за регистрация на животното, издадено от община Варна; ветеринарномедицински паспорт с отбелязан номер на микрочип за идентификация; ветеринарномедицински паспорт с дата на последна ваксина срещу бяс, която да е поставена не по-късно от единадесет месеца преди извършване на манипулацията.
Собствениците на домашни кучета ще бъдат допълнително информирани от служителите на приюта за точния ден и час за извършване на кастрацията. Всякаква информация за здравословното състояние на животното в следоперативния период ще бъде предоставяна намясто от ветеринарния лекар.

 

Коментари

Новини Варна