IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Новини Варна
09:47 | 5 април 2018
Обновен: 08:16 | 20 април 2024

Засилено полицейско присъствие във Варна по празниците

Извършени са проверки на всички църкви и православни храмове, в които ще се провеждат служби

По материала работи: Борис Проданов
Засилено полицейско присъствие във Варна по празниците

Във връзка с предстоящите почивни дни по повод Великден „Пътна полиция” при ОДМВР – Варна предвижда да бъде осигурено засилено полицейско присъствие по главните пътни артерии, по входовете и изходите на града в дните, в които се очавка засилен поток от автомобили от и към Варна, съобщиха от пресслужбата на полицията.

 

В четвъртък и петък (5 и 6 април) и в понеделник (9 април) екипи на сектора ще дежурят на входно – изходните артерии на Варна. Въвежда се забрана за движение на товарни превозни средства на 5 април (четвъртък) от 16:00 до 20:00 часа и на 9 април (понеделник) от 14:00 до 20:00 часа.
 

В града се предвиждат засилени полицейски проверки за употреба на алкохол, управление на МПС без свидетелство за правоспособност и други. 

 

С цел опазване на обществения ред, ОДМВР - Варна предприема всички нужни мерки за засилване на полицейското присъствие в районите, където ще има по-голямо струпване на хора – търговски центрове, гари, автораги, площади. През празничните дни екипи на полицията ще патрулират в жилищните комплекси. Служителите на реда ще следят да няма кражби в празните домове. 
 

Предвид наситената празнична програма са взети съответните мерки за обезпечаване на обществения ред и сигурността на гражданите и гостите на Варна. В празничната нощ, на връх Великден, е предвидено засилено полицейско присъствие в районите на църковните храмове. 
 

Служители на РДПБЗН – Варна са извършили проверки на всички църкви и православни храмове в областта, в които ще се провеждат служби. Връчени са 17 разпореждания, свързани с необходимост от техническо обслужване на противопожарни уреди и тяхното обозначаване.

 

Проведени са беседи със свещениците и са дадени указания, с цел ограничаване на предпоставките за възникване на пожари и организиране бързата евакуация  в случай на произшествие.

 

Черно море

 

Коментари

Новини Варна