IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
16:32 | 5 април 2018
Обновен: 06:35 | 3 май 2024

Деца поздравиха варненските лесовъди за Седмицата на гората

ДГС „Варна” подари фиданки на две детски градини

По материала работи: Борис Проданов
Деца поздравиха варненските лесовъди за Седмицата на гората


ДГС „Варна” подари фиданки на две детски градини. С богата артистична програма, посветена на природата, децата  поздравиха лесовъдите по повод традиционната Седмица на гората. 
 

Залесяването в двора на ДГ „Петър Берон” се превърна в истински празник, изпълнен с песни и танци под мотото „Пазете гората!”. Някои от децата лично се включиха в засаждането на дръвчетата. С голям интерес бяха посрещнати и обясненията на лесовъдите за грижите, от които се нуждаят младите растения. Много радост в детската градина донесоха и подарените две къщички за птици, специално изработени от ученици на Професионалната гимназия по горско стопанство и дървообработване „Николай Хайтов”.
 

„Отношението към природата се формира от най-ранна детска възраст, затова учим децата да я обичат и пазят”, сподели Гинка Евтимова, която ръководи детската градина. Тя благодари за инициативата на зам.-директора на Североизточно държавно предприятие инж. Георги Георгиев, който на свой ред коментира, че именно на тази идея е подчинена и Седмицата на гората.  
 

Лесовъдите бяха топло посрещнати и в ДГ „Маргаритка”, където също подариха четири кедрови фиданки и две къщички за птици. Директорката Параскева Люцканова приветства залесителната кампания на ДГС „Варна” и възможността тя да направи дворовете на детските градини още по-зелени и красиви. 
 

 

„Съпричастността на децата ни стимулира да разгърнем кампанията, като разширим обхвата й, затова след Великден ще подарим фиданки на всички детски градини в община Варна”, анонсира зам.-директорът на ДГС „Варна” инж. Владислав Георгиев.

Коментари

Новини Варна